🧡 Drėgnas morkų pyragas 🧡
Ieškojome tobulo morkų pyrago recepto… bet visi, kuriuos radome, buvo – blankūs, rudi, be jokio žaismingumo. 🥲
Tai nusprendėme išsikepti SAVO!
Ryškų, oranžinį, tikrą rudens nuotaikos nešėją. 🍂🧡
Be glitimo ir su riešutų kremu!🍰✨
Reikės:
400 g morkų (smulkiai tarkuotų),
100 ml saulėgrąžų aliejaus,
50 ml alyvuogių aliejaus,
100 g cukraus,
100 g medaus,
2 v.š. Braškinio anakardžių kremo iš Sviestas sviestuotas,
2 kiaušiniai + 3 v.š. chia sėklų, išbrinkintų pusės stiklinės augalinio pieno,
Sauja anakardžių riešutų,
8 g vanilinio cukraus,
1 apelsino tarkuotos žievelės,
150 g miltų be glitimo,
100 g migdolų miltų,
Žiupsnelis druskos,
a.š. kepimo miltelių.
Kiaušinius su chia išplakite su cukrumi, riešutų kremu, medumi ir aliejais. Įmaišykite apelsino žievelę ir tarkuotas morkas. Atskirai sumaišykite visus sausus ingredientus – miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų. Sausą mišinį supilkite į skystą tešlą ir viską gerai išmaišykite. Įmaišykite smulkintus anakardžių riešutus. Tešlą supilkite į kepimo formą.
Kepkite 175°C orkaitėje apie 40–45 minutes, kol pyragas taps auksinis.
🍊Rekomenduoju pasidaryti ir apelsininį glajų:
Išspauskite apelsino sultis ir po truputį berkite cukraus pudrą, kol glajus taps tirštas. Užpilkite ant atvėsusio pyrago.
✨ Nors kepėme iš to ką turėjome spintelėje, bet rezultatas nudžiugino!
0 komentarai (-ų)