Morkų pyragas

🧡 Drėgnas morkų pyragas 🧡


Ieškojome tobulo morkų pyrago recepto… bet visi, kuriuos radome, buvo – blankūs, rudi, be jokio žaismingumo. 🥲


Tai nusprendėme išsikepti SAVO!

Ryškų, oranžinį, tikrą rudens nuotaikos nešėją. 🍂🧡


Be glitimo ir su riešutų kremu!🍰✨


Reikės:

400 g morkų (smulkiai tarkuotų),

100 ml saulėgrąžų aliejaus,

50 ml alyvuogių aliejaus,

100 g cukraus,

100 g medaus,

2 v.š. Braškinio anakardžių kremo iš Sviestas sviestuotas,

2 kiaušiniai + 3 v.š. chia sėklų, išbrinkintų pusės stiklinės augalinio pieno,

Sauja anakardžių riešutų,

8 g vanilinio cukraus,

1 apelsino tarkuotos žievelės,

150 g miltų be glitimo,

100 g migdolų miltų,

Žiupsnelis druskos,

a.š. kepimo miltelių.


Kiaušinius su chia išplakite su cukrumi, riešutų kremu, medumi ir aliejais. Įmaišykite apelsino žievelę ir tarkuotas morkas. Atskirai sumaišykite visus sausus ingredientus – miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų. Sausą mišinį supilkite į skystą tešlą ir viską gerai išmaišykite. Įmaišykite smulkintus anakardžių riešutus. Tešlą supilkite į kepimo formą. 

Kepkite 175°C orkaitėje apie 40–45 minutes, kol pyragas taps auksinis.


🍊Rekomenduoju pasidaryti ir apelsininį glajų:

Išspauskite apelsino sultis ir po truputį berkite cukraus pudrą, kol glajus taps tirštas. Užpilkite ant atvėsusio pyrago.


✨ Nors kepėme iš to ką turėjome spintelėje, bet rezultatas nudžiugino!

 

0 komentarai (-ų)

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.